16 Nov 2022  |  Event

Ξενοδοχειακή Art & Design Gallery στο 100% Hotel Show 2022

Προτάσεις Τέχνης & Design και μια Θεματική έκθεση παρουσιάζονται από το 100% Hotel Show και το Design Society
DS.WRITER: 
DS Team
post image

Η δημιουργία δυναμικών concept σε χώρους φιλοξενίας είναι αδιαμφισβήτητα συνδεδεμένη με την αρχιτεκτονική και το design αντικειμένων.

Το 100% Hotel Show, κάθε χρόνο, επιλέγει τρόπους για να αναδεικνύει τον καταλυτικό ρόλο που διαδραματίζει το Design στη δημιουργία επιτυχημένων ξενοδοχειακών concept. Φέτος επεκτείνει ακόμη περισσότερο την παρέμβασή του στον συγκεκριμένο τομέα, εντάσσοντας και την Τέχνη στο περιεχόμενό του, με τη δημιουργία μιας ιδιαίτερα επιμελημένης Ξενοδοχειακής “Art & Design Gallery” σε συνεργασία με το Design Society, που θα λειτουργήσει εντός της Έκθεσης.

Στόχος αυτής της ιδιαίτερης εμπειρίας θα είναι η παρουσίαση προτάσεων όσον αφορά την τέχνη και το design σε ξενοδοχεία, χωρίς όμως το κοινό στο οποίο απευθύνεται η έκθεση να περιορίζεται μόνο σε επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου: Αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, κατασκευαστές, επενδυτές και σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να δουν μοναδικά αντικείμενα και να μάθουν για τους δημιουργούς τους. Η «Art & Design Gallery» θα περιλαμβάνει διαφορετικά τμήματα, που στοχεύουν στο να παρέχουν μια πλήρη εμπειρία στους επισκέπτες, αλλά και ολοκληρωμένες προτάσεις στους επαγγελματίες, οι οποίοι, έχοντας το design ως εργαλείο, μπορούν να δημιουργήσουν εντυπωσιακούς χώρους και ατμόσφαιρες, βελτιώνοντας τις παροχές του καταλύματός τους και όχι μόνο.

Τι περιλαμβάνει η “Art & Design Gallery” του 100% Hotel Show 2022:

1. “Club Vacay”: Θεματική Έκθεση Curated by Greece is for Lovers


Κεντρικό ρόλο στην Art & Design Gallery θα έχει η θεματική έκθεση «Club Vacay», με επιμέλεια από το creative studio Greece is for Lovers και σχεδιασμό από την Ιωάννα Φουντή. Θα παρουσιαστούν δεκάδες αντικείμενα σχεδιασμένα από Έλληνες designers ή δημιουργούς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ενώ όλη η φιλοσοφία της έκθεσης κινείται γύρω από το πώς το design μπορεί να δημιουργήσει μια δυναμική αφήγηση σε έναν ξενοδοχειακό χώρο.

Tο concept “Club Vacay”: Design for Holiday περιγράφεται από τους Greece is for Lovers, ως εξής:

Ετυμολογικά, το ξενοδοχείο περιγράφεται ως ένα οίκημα με επιπλωμένα δωμάτια, το οποίο λειτουργεί ως επιχείρηση και προσφέρει διαμονή εν είδει υπηρεσίας. Ένα κατάλυμα για μερικές ώρες, μία διανυκτέρευση ή και περισσότερο χρόνο, σε πόλεις ή στην ύπαιθρο, σε χωριά ή νησιά, κοντά σε αεροδρόμια ή σιδηροδρομικούς σταθμούς, το ξενοδοχείο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις διακοπές και την παροδικότητα.

Το “Club Vacay” αποτελεί μια φανταστική συνθήκη διακοπών, όπου ο σχεδιασμός συναντά τις εφαρμοσμένες τέχνες και συνδιαλέγεται με τους επισκέπτες στο αισθητικό περιβάλλον ενός ξενοδοχείου. Είναι μια συλλογή αντικειμένων που συνθέτει την κατάλληλη ατμόσφαιρα, έτσι ώστε να κάνει τη σύντομη διαμονή ενός επισκέπτη ευχάριστη και αξιομνημόνευτηΑντικείμενα απρόσμενα, που εξυπηρετούν όμως τις ανάγκες ενός καταλύματος, αλλά και αφηγήσεις που ενισχύουν την εμπειρία του χώρου και χτίζουν αναμνήσεις. 

Τα αντικείμενα επιλέχθηκαν με γνώμονα την ικανότητά τους να στέκονται ανεξάρτητα από την ευρύτερη διακόσμηση ενός χώρου. Το “Club Vacay”, συνεπώς, ερευνά το πώς μπορεί το design να εισέλθει στο περιβάλλον ενός ξενοδοχείου, ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της διακόσμησης, και να αποκτήσει έναν αυτοδύναμο ρόλο στον σύντομο χρόνο που διαθέτει.


2. Προτάσεις Τέχνης και Design επιλεγμένες από το 100% Hotel Show και το designsociety.gr

Εκτός από τη θεματική Έκθεση “Club Vacay”, η δημιουργική ομάδα που συνέστησαν το 100% Hotel Show και το Design Society επιλέγει Προτάσεις Τέχνης, αλλά και Έπιπλα και Αντικείμενα Design, που μπορούν να ενταχθούν στο περιβάλλον ενός καταλύματος, προσφέροντάς του μια ιδιαίτερη ταυτότητα. Στον χώρο αυτόν, οι επισκέπτες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται με το design στη χώρα μας αλλά και το εξωτερικό.

Οι Galleries, οι Designers και οι Καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν σ’ αυτό το τμήμα τής “Art & Design Gallery” του 100% Hotel Show 2022, υπόσχονται στους επισκέπτες της Έκθεσης ένα συναρπαστικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της Δημιουργικότητας και της Έμπνευσης!

Tags

Προτεινόμενα Άρθρα